Vijesti

Sportsko takmičenje u disciplini Orjentaciono trčanje na Petom sportskom prvenstvu Oružanih snaga BiH


U skladu sa planom takmičenja i propisanim procedurama u kasarni “Kozara” u Banja Luci i Glavnom poligonu OS BiH za obuku na Manjači, u periodu od 17. do 18. oktobra 2023. godine, u okviru Petog sportskog prvenstva OS BiH, realizovano je sportsko takmičenje u disciplini Orjentaciono trčanje, čiji nosioc organizacije je bila Izviđačka četa/6. pješadijske brigade.

Aktivnost otvaranja i zatvaranja takmičenja u Orjentacionom trčanju realizovana je u kasarni “Kozara” u Banja Luci, dok je samo takmičenje u kojem su učešće uzele četiri ekipe realizovano na GPO OS BiH na Manjači.

 

Pored činjenice da su Komanda i potčinjene jedinice 6.pbr nosioc organizacije ovogodišnjeg sportskog prvenstva OS BiH i organizator takmičenja u disciplinama Streljaštvo i Orjentaciono trčanje, na otvaranju takmičenja u Orjentacionom trčanju, komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović pozdravio je sve prisutne i zahvalio se takmičarima koji su uzeli učešće na ovom takmičenju podsjećajući da je individualna psihofizička spremnost osnovni preduslov za uspješno izvršenje postavljenih zadataka.

 

Sumirajući rezultate u disciplini Orjentaciono trčanje u okviru Petog sportskog prvenstva OS BiH, ekipni poredak je sljedeći: 1. mjesto - ekipa 6.pbr, 2. mjesto - 5.pbr, 3. mjesto - 4.pbr.

 

Na zatvaranju takmičenja u Orjentacionom trčanju, Načelnik štaba 6.pbr brigadir Anto Klajić je u ime komandanta 6.pbr brigadira Jovića i u svoje ime svim učesnicima zahvalio na veoma profesionalnom odnosu i zalaganju tokom takmičenja. Čestitajući takmičarima na postignutim rezultatima, najbolje plasiranim ekipama i pojedincima uručio pehare, medalje i diplome te takmičenje u disciplini Orjentaciono trčanje u okviru Petog sportskog prvenstva OS BiH proglasio zatvorenim.

 

Sumirajući sveukupne rezultate nakon završetka ovog sportskog prvenstva, Oružane snage BiH će biti u prilici da sagledaju ukupni sportski potencijal, koji će dostojno predstavljati OS BiH na međunarodnim sportskim takmičenjima u organizaciji CISM-a (Međunarodno Sportsko Vojno Vijeće).

9 FOTO GALERIJA