Vijesti

Zatvaranje Petog sportskog prvenstva Oružanih snaga BiH


Na lokaciji kasarne “Rajlovac” u Sarajevu, 31. oktobra 2023. godine, zatvoreno je “Peto sportsko prvenstvo OS BiH”. Nosilac organizacije ovogodišnjeg sportskog prvenstva OS BiH je bila 6.pješadijska brigada OS BiH.

Zatvaranju Petog sportskog prvenstva OS BiH prisustvovali su predstavnici ZŠ OS BiH, predstavnici komandi i jedinica OS BiH te predstavnici sportskih ekipa.

Komandant 6.pbr, brigadir Radovan Jović je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku. U svom obraćanju podsjetio je na značaj sporta u OS BiH naglasivši da samo fizički i psihički spreman pojedinac ima odlične preduslove da uspješno izvrši postavljeni zadatak. Na kraju se zahvalio takmičarima na fer i korektnom odnosu u toku takmičenja i ekipama poželio sreću i više uspjeha u toku budućih sportskih takmičenja te proglasio peto sportsko prvenstvo OS BiH zatvorenim.

Ovogodišnje sportsko prvenstvo OS BiH, je bilo realizovano u periodu od 25. aprila do 31. oktobra 2023. godine i obuhvatalo je takmičenje u šest disciplina, koje su u skladu sa planom takmičenja  realizovane na lokacijma OS BiH.

Realizacijom sportskog prvenstva, OS BiH su u prilici da sagledaju ukupni sportski potencijal, te izaberu najbolje pojedince, koji će dostojno predstavljati OS BiH na međunarodnim sportskim takmičenjima u organizaciji CISM-a (Međunarodno sportsko vojno vijeće).

Napominjemo da je takmičenja u svim disciplinama tokom trajanja sportskog prvenstva OS BiH bilo medijski podržano od strane nosilaca organizacije takmičenja po disciplinama.

 

7 FOTO GALERIJA