Vijesti

Obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni OS BiH „Kozara“ u Banja Luci


Svečanim postrojavanjem komandi i jedinica OS BiH smještenih u kasarni OS BiH „Kozara“ u Banja Luci i realizacijom Dana otvorenih vrata, 27. i 28. novembra 2023. godine obilježen je 1. decembar – Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i ujedno, 18. godišnjica od formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Svečanom postrojavanju komandi i jedinica smještenih u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, koje je realizovano 28. novembra 2023. godine, prisustvovali su predstavnici civilnih institucija i organizacija sa lokalnog nivoa, predstavnici EUFOR-a te penzionisani pripadnici OS BiH. Komandant 6.pbr i ujedno, komandant kasarne OS BiH „Kozara“ u Banjaluci, brigadir Radovan Jović, svim pripadnicima komandi i jedinica OS BiH smještenih na ovoj lokaciji čestitao je 1. decembar - Dan OS BiH. Tokom obraćanja brigadir Jović je između ostalog naveo nekoliko težišnih aktivnosti, koje su komande i jedinice OS BiH i pored svih izazova u ovoj godini uspješno realizovali, a posebno je naglašena realizacija vježbe OS BiH „Dinamičan odgovor 23-6/5“.

Kao i svake godine, aktivnost obilježavanja Dana OS BiH je prilika da se saopšte naredbe o dodjeljenim nagradama i pohvalama, pripadnicima komandi i jedinica OS BiH, koji su svojim zalaganjem tokom ove godine ostvarili veoma zapažene rezultate.

Brigadir Radovan Jović, te predstavnici ostalih komandi i jedinica u kasarni „Kozara“ svim nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima su uputili čestitke, uz nadu da će u narednom periodu njima kao i ostalim pripadnicima ove stimulativne mjere biti podstrek za ostvarenje još boljih rezultata u radu.

Pored svečanog postrojavanja, 27. novembra 2023. godine, u kasarni „Kozara“ u Banja Luci realizovan je Dan otvorenih vrata, na kojem je bila veoma značajna posjećenost. Sa ciljem da na najbolji način predstave Oružane snage BiH, pripadnici komandi i jedinica na pomenutoj lokaciji su između ostalog realizovali Taktičko-tehnički zbor, koji je organizovan kroz nekoliko radnih tačaka, na kojem su prezentovani dijelovi naoružanja i vojne opreme na upotrebi u OS BiH.

 

Nama posebno dragi gosti su bili predstavnici predškolskih i školskih ustanova, koji nisu krili radost i oduševljenje posjetom. Uz zahvalnost na pozivu, izrazili su nadu da će i u narednom periodu biti u prilici da posjete neku od lokacija Oružanih snaga BiH.

18 FOTO GALERIJA