Vijesti

Posjeta načelnika ZŠ OS BiH sa zamjenicima komandi 6. pbr


U skladu sa planom obilaska komandi i jedinica OS BiH, 15. februara 2024. godine, u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, generalmajor Gojko Knežević sa zamjenicima, te komandantom OK OS BiH brigadnim generalom, Mirzetom Lubenovićem posjetio je komande i jedinice OS BiH smještene u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci.

S obzirom da je okončana procedura smjene generalskog kora u OS BiH, ova posjeta je realizovana sa ciljem sagledavanja stanja u komandama i jedinicama OS BiH smještenih u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci. Tako su načelnik ZŠ OS BiH, generalmajor Gojko Knežević, zamjenik NZŠ OS BiH za resurse brigadni general, Mirsad Ahmić i zamjenik NZŠ OS BiH za operacije brigadni general Tomo Kolenda, te komandant OK OS BiH, brigadni general Mirzet Lubenović posjetili komandu 6. pbr.

 

Komandant 6.pbr brigadir, Milorad Krajšumović i ujedno komandant kasarne „Kozara“ u Banjoj Luci, upriličio je prijem i dobrodošlicu na ovu lokaciju. Kroz informativni brifing generali su upoznati sa aktivnostima i obavezama u 6. pbr za naredni period, a isti su saopštili smjernice i težište rada u narednom periodu.

6 FOTO GALERIJA