Vijesti

Prijem u komandi i jedinicama 6.pbr povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena


Povodom obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena, komandanti i komandiri Komandi i jedinica 6. pješadijske brigade OS BiH su organizovali prigodan prijem za pripadnice Oružanih snaga i civilna lica na službi u OS BiH iz svojih sastava.

Pored prijema u komandi brigade, ovom prilikom su komandanti lokacija na kojima su razmještene jedinice iz sastava 6. pbr organizovali prijem, te na prigodan način uz čestitke uručili  poklone za sve pripadnice iz svojih sastava.

Komandant 6. pješadijske brigade, brigadir Milorad Krajšumović, ovom prilikom je istakao značaj i ulogu žena u OS BiH, te naglasio činjenicu da se dvanaest pripadnica ljepšeg pola nalazi na dužnostima u komandi i jedinicama brigade, koje su ravnopravno zastupljene. Upoređujući podatke o personalnoj popuni 6. pbr, evidentan je podatak da je u zadnjem periodu povećan interes žena za službu u OS BiH.

Prezentujući značaj obilježavanja Međunarodnog dana žena, kojim se tradicionalno izražava zahvalnost i poštovanje pripadnicama ljepšeg spola, brigadir Krajšumović je ispred komande brigade i u svoje ime čestitao 8. mart - Međunarodni dan žena, svim pripadnicama 6. pbr, poželivši im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću te uspjeh u budućem radu.

Ovim povodom svim pripadnicama su uručeni prigodni pokloni u znak zahvalnosti za njihov profesionalan odnos, doprinos i zalaganje u izvršavanju zadataka. 

8 FOTO GALERIJA