Vijesti

Polaznici 13. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“, u posjeti 6. pješadijskoj brigadi i komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci


U okviru Studijskog putovanja 13. klase polaznika Visokih studija bezbjednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ (VSBO ŠNO), u skladu sa planom posjete u Bosni i Hercegovini, 14.03.2024. godine, realizovana je posjeta komandi 6. pješadijske brigade i komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH u kasarni “Kozara” u Banjoj Luci.

Polaznike 13. klase VSBO ŠNO, koju pohađaju i pripadnici iz sastava OS BiH, je primio komandant 6. pbr, ujedno komandant kasarne brigadir Milorad Krajšumović sa saradnicima. Brigadir Krajšumović je gostima izrazio dobrodošlicu i upoznao goste sa mjestom i ulogom 6. pbr u OS BiH.

Prema planu studijske posjete, polaznici 13. klase VSBO ŠNO posjetili su i komandu 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH, gdje ih je komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH brigadir Sreten Milošević, upoznao sa namjenom, strukturom i aktivnostima puka.

Nakon završenog brifinga komandant 6. pbr je načelniku Visokih studija bezbjednosti i odbrane, pukovniku Milkovskom uručio prigodan poklon.

Načelnik VSBO ŠNO pukovnik Vangel Milkovski se zahvalio komandantima 6. pbr i 3. puka na gostoprimstvu izrazivši nadu da će se saradnja u oblasti školovanja i obuke u narednom periodu unaprijediti na još viši nivo.

Tokom studijskog putovanja u Bosni i Hecegovini, polaznici 13. klase VSBO ŠNO su prethodno posjetili Ministarstvo odbrane BiH, Zajednički štab OS BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH i kamp „Butmir“ u Sarajevu. Nakon posjete 6. pbr i komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH, polaznici su imali priliku da posjete i druge insitucije i organizacije kao i kulturne i istorijske objekte u gradu Banja Luka.

9 FOTO GALERIJA