Vijesti

Obuka pripadnika MUP-a Republike Srpske na UTM/ kartama WGS 84


Pripadnici 1. pješadijskog bataljona/6. pješadijske brigade OS BiH sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske realizovali su zajedničku obuku u vremenu od 18. marta do 22. marta 2024. godine, na lokaciji Centra za obuku policijskih jedinica, Zalužani i GPO OS BiH na Manjači.

Cilj realizacije pomenute obuke je bio da se pripadnici MUP-a Republike Srpske obuče u korištenju i radu  na UTM/ kartama WGS 84. Tokom izvođenja obuke, pored teoretskog dijela obuke realizovani su praktični zadaci sa akcentom na zadacima kao što su: osnove karte, orjentacija karte, korištenje busole, određivanje koordinata, mjerenja na karti, mjerenja mjesnih uglova, određivanje azimuta i pretvaranje magnetnog u koordinatni azimut.

Zahvalivši se pripadnicima OS BiH na realizovanoj predmetnoj obuci, pripadnici MUP-a RS-a tokom obuke pokazali visok nivo osposobljenosti, te su u praktičnom dijelu obuke koji je realizovan na GPO OS BiH na Manjači, uspješno realizovali zadatke orjentacionog kretanja i korištenja karte na terenu.

 

4 FOTO GALERIJA