Vijesti

Obuka jedinice za brzo reagovanje u kriznim situacijama


U skladu sa kvartalnim smjernicama komandanta 1.pješadijskog bataljona, pripadnici 1.pješadijske čete, 1.pješadijskog bataljona, 6.pbr, u kasarni “Kozara”, u vremenu od 01. do 27.marta 2024. godine, izveli su obuku u djelovanju u kriznim situacijama na vojno kontrolisanom području.

Obuka je  realizovana u skladu sa utvrđenim scenarijom, tokom koje je težište bilo na kolektivnim zadacima, koji se prije svega odnose na: posjedanje područja okupljanja, zadaci u području okupljanja, prelazak opasnog područja, odjeljenje u napadu i odbrani i pretres lica. Tokom realizacije pomenute obuke, akcenat je dat i na unapređenje nivoa obučenosti i uvježbanosti lica u procesu vođenja trupa.

 

Komandant 1.pješadijskog bataljona pukovnik Dragan Malić, prisustvujući samoj obuci, izrazio je zadovoljstvo prikazanim, te svim učesnicima čestitao na uspješno izvršenom zadatku. Prema ocjeni tima starješina koji su pratili realizaciju pomenute obuke, pripadnici jedinice su uspješno realizovali sve zadatke i jedinica je u potpunosti osposobljena da u datoj situaciji izvrši svaki postavljeni zadatak.

5 FOTO GALERIJA