Vijesti

Realizacija Osnovnog kursa za razvoj vođa u OS BiH


U skladu sa Konceptom profesionalnog razvoja podoficira u OS BiH i propisanih procedura za provođenje karijernih kurseva u OS BiH, u kasarni “Kozara” u Banjoj Luci, 29. marta 2024. godine, realizovana promocija XIV klase polaznika Osnovnog kursa za razvoj vođa u OS BiH u organizaciji 6.pbr.

Osnovni kurs za razvoj vođa, kojeg po četrnaesti put organizuje 6. pbr i kojeg je uspješno završilo 29 polaznika (26 VL iz 6.pbr i 3 VL iz brZS i PZO), realizovan je u periodu od 04. do 29. marta 2024. godine. Primarni cilj kursa je da se polaznici osposobe u vještinama obavljanja dužnosti vođe, čime stiču uslov da, pored ostalih propisanih uslova za prijem, apliciraju za prvi podoficirski čin u OS BiH. Programom obuke obuvaćene su oblasti instruktivne nastave, obuke usmjerene na obavljanje dužnosti vođe, kao i realizaciju praktičnih vježbi.

 

Komandant 6. pješadijske brigade, brigadir Milorad Krajšumović čestitao je svim polaznicima na uspješno završenom kursu. U svom obraćanju naglasio je značaj organizacije i realizacije ovakvih kuseva, te izrazio uvjerenje da će polaznicima kursa stečene sposobnosti, znanja i vještine biti od koristi, kako u jedinici tako i u njihovom daljnjem profesionalnom razvoju.


Sumirajući sveukupne rezultate koje su polaznici XIV klase Osnovnog kursa za razvoj vođa ostvarili, najbolje rezultate postigli su: OR2 Radosava Živanović, OR2 Mirhad Tutić i OR2 Jelena Papić, te im je komandant 6.pbr brigadir Krajšumović uručio pohvale za ostvarene rezultate.

5 FOTO GALERIJA