Vijesti

Realizacija pripremne obuke izviđačkog voda/6.pbr OS BiH za učešće na Međunarodnoj vježbi „EFES 24“ u Izmiru, Republika Turska


U skladu sa Godišnjim planom obuke (GPO) i vježbi za 2024. godinu i naređenjem Operativne komande OS BiH, izviđački vod formiran iz sastava 6.pbr OS BiH, na lokaciji kasarne “Kozara“ u Banjoj Luci i GPO OS BiH Manjača realizovao je pripremnu obuku za učešće na Međunarodnoj vježbi „EFES 24“, koja će biti realizovana u Republici Turskoj u periodu od 09. do 31. maja 2024. godine na vojnom poligonu „Doganbej“.

Tokom pripremne obuke, koja je realizovana u vremenu od 25. marta do 26. aprila 2024. godine, izviđački vod 6.pbr koji će ispred Oružanih snaga BiH učestvovati na pomenutoj vježbi, je pored individualne realizovao i kolektivnu pripremu sa ciljem da adekvatno izvrši sve zadatke koji će se pred jedinicu postaviti na vježbi. Tokom obuke pored administrativnih, logističkih i drugih priprema, jedinica je realizovala obuku sa težištem na zadacima kao što su: operacije u urbanom području, obuka u spašavanju na vodi, obuka na naoružanju, obuka iz pružanja prve pomoći u borbi kao i obuka u izvršenju drugih zadataka.

Komandant 6.pbr brigadir Milorad Krajšumović je sa timom starješina iz Komande brigade 26. aprila 2024. godine izvršio smotru izviđačkog voda/6.pješadijske brigade, prilikom koje je  potvrđena spremnost jedinice za odlazak i učešće na pomenutoj vježbi.

Brigadir Krajšumović je svim učesnicima jedinice čestitao na individualnom profesionalnom i odgovornom izvršavanju zadataka, te poželio svim učesnicima srećan put i bezbjednu realizaciju pomenute vježbe.

Učešću jedinice iz sastava OS BiH na vježbi prethodilo je učešće komandira jedinice na Glavnoj planskoj konferenciji koja je realizovana na vojnom poligonu u R. Turskoj, gdje će pomenuta vježba biti realizovana. 

9 FOTO GALERIJA