Vijesti

Zajednička vježba pripadnika OS BiH, MUP-a Republike Srpske i Vatrogasne jedinice Derventa


U skladu sa Godišnjim planom obuke (GPO) za 2024. godinu i kvartalnim smjernicama za obuku, pripadnici 1.pješadijskog bataljona/6.pbr OS BiH, u saradnji sa jedinicama i organizacijskim cjelinama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (Policijska Uprava Doboj i Policijska stanica Derventa) i Vatrogasnom jedinicom Derventa, uz podršku 6.blp/KL OS BiH su 29. aprila 2024. godine realizovali zajedničku vježbu.

Cilj vježbe bio je uvježbati sadejstvo i koordinaciju pripadnika OS BiH sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u reagovanju na kriznu situaciju, koja podrazumjeva prijetnje i ugrožavanje ljudstva i TMS-a na lokaciji vojnog skladišta od strane različitih izvora prijetnji.

Komandant 1. pješadijskog bataljona, pukovnik Dragan Malić, u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo prezentovanom vježbom, svim učesnicima se zahvalio na profesionalnom odnosu i  čestitao na uspješno izvršenom zadatku.

Ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, učesnicima vježbe obratio se glavni inspektor  Siniša Kosorić. Čestitajući pripadicima na uspješno realizovanoj vježbi naglasio je da su ovakve vježbe obostrano korisne jer pružaju razmjenu iskustava i unapređuju saradnju institucija i organizacija zaduženih za sigurnost.

12 FOTO GALERIJA