Vijesti

Ispraćaj pripadnika iz sastava 6.pbr OS BiH u premještaj i penziju


U kasarni „Kozara“ u Banja Luci, 15. maja 2024. godine, pripadnici komande 6.pbr priredili su prijem povodom ispraćaja pripadnika 6.pbr OS BiH, koji su premješteni u druge jedinice OS BiH ili su izašli iz sistema odbrane po osnovu penzionisanja.

Kako je svakom od nas promjena okruženja i radnih navika jedan od važnijih događaja u životu, ovom prilikom je komanda 6.pbr upriličila prijem za brigadnog generala Radovana Jovića koji je sa dužnosti komandanta 6.pbr premješten na novu dužnost u KP OS BiH. Prijem je upriličen i za lica koji su po osnovu penzionisanja izašli iz sistema odbrane: pukovnika Midhata Vareševića, majora Todu Pavlovića, majora Zuhdiju Smajlovića i civilno lice Branu Matijaševića. 

 

Prigodnim govorom prisutnima se obratio komandant 6.pbr OS BiH brigadir Milorad Krajšumović, koji je naglasio važnost ovog trenutka u životu svakog od nas. U svom obraćanju brigadir Krajšumović se zahvalio pomenutim pripadnicima na njihovom nesebičnom zalaganju, trudu i doprinosu u izgradnji i funkcionisanju 6.pbr i Oružanih snaga BiH u cjelini. U svoje i ime ostalih pripadnika  6.pbr poželio im je puno zdravlja, lične i porodične sreće, te im u ime brigade uručio prigodne poklone.

 

Pomenuti pripadnici 6.pbr OS BiH, u svojim obraćanjima su zahvalili na prijemu i za njih zaista ugodnom iznenađenju. Posebno je naglašeno zadovoljstvo što su imali priliku da rade u ovoj jedinici koja je između ostalog prepoznatljiva i po dobrim međuljudskim odnosima, te se na kraju još jednom zahvalili na korektnom odnosu i izuzetnoj saradnji uz želje za dobro zdravlje, porodičnu sreću i uspijeh u daljem radu.

7 FOTO GALERIJA