Vijesti

Stručno-specijalistička obuka XIII klase podoficira rod pješadija u OS BiH


U skladu sa Planom i programom specijalističke obuke podoficira, u periodu od 13. maja do 20. juna 2024. godine, na lokaciji kasarne „Adil Bešić“ u Bihaću realizovana je Stručno-specijalistička obuka XIII klase podoficira - roda pješadija primljenih u OS BiH

Obuka je realizovana u skladu sa planom i programom specijalističke obuke podoficira, sa ciljem priprema, usavršavanja i dodatne osposobljenosti novoprimljenih podoficira, kako bi što uspješnije izvršavali zadatke i obaveze koje proizilaze iz dužnosti na koje su raspoređeni u jedinicama OS BiH.

Stručno-specijalističku obuku XIII klase podoficira koja je realizovana u organizaciji 2.pješadijskog bataljona/6.pješadijske brigade, uspješno je završilo 43 polaznika roda pješadije iz svih jedinica OS BiH, čime je ova jedinica još jednom potvrdila da može uspješno izvršiti svaki dodjeljeni zadatak.

Tim starješina zadužen za praćenje ralizacije pomenute obuke cijeni da je obuka veoma dobro organizovana i realizovana te da su polaznici obuke pokazali visok stepen profesionalizma, obučenosti i uvježbanosti, čiji se daljnji profesionalni razvoj nastavlja u jedinicama OS BiH gdje su raspoređeni.

6 FOTO GALERIJA