Vijesti

Zamjenik komandanta EUFOR-a u BiH u posjeti komandi 6.pješadijske brigade OS BiH


Zamjenik komandanta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Lorenzo Dal Maso sa saradnicima iz sastava komande EUFOR-a, je 10. jula 2024. godine u kasarni „Kozara“ u Banja Luci posjetio komandu 6.pješadijske brigade OS BiH.

Komandant 6.pješadijske brigade, ujedno komandant kasarne „Kozara“ u Banja Luci, brigadir Milorad Krajšumović primio je zamjenika komadanta EUFOR-a u BiH, brigadnog generala Lorenzo Dal Masa te mu zaželio dobrodošlicu na lokaciju kasarne „Kozara“ u Banjaluci.

Ovom prilikom brigadir Krajšumović goste je upoznao sa realizovanim zadacima i trenutnim aktivnostima brigade te zadacima planiranim za naredni period. Brigadir Krajšumović je naglasio izuzetno dobru saradnju sa savjetodavnim timom EUFOR-a pri 6.pbr OS BiH, sa akcentom na zajedničku obuku pripadnika 6.pbr i EUFOR-a tokom 2024.godine. Još jednom se zahvalio na podršci koju komanda EUFOR-a u BiH pruža Oružanim snagama BiH pa tako i 6.pbr OS BiH.

Zamjenik komandanta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Lorenzo Dal Maso, prije svega zahvalio se brigadiru Krajšumoviću na prijemu i prezentovanom informativnom brifingu, naglasivši da ga posebno raduje činjenica, da je pored svih izazova 6.pbr uspješno realizovala sve planirane aktivnosti. Izrazio je nadu da će se i unarednom periodu nastaviti dobra saradnja a posebno na polju obuke i vježbi, te je istakao da će komanda EUFOR-a u BiH u skladu sa svojom misijom i dalje nastaviti pružati podršku OS BiH. 

4 FOTO GALERIJA