Vijesti

Provođenje inspekcije specificiranog područja u BiH od strane Inspekcijskog tima R. Bugarske po sporazumu „Bečki dokument 2011“


Na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjoj Luci, 10. jula 2024. godine, u komandi 6. pbr realizovan je prihavat Inspekcijskog tima Republike Bugarske, sa ciljem inspekcije specificiranog područja u BiH, u skladu sa odredbama sporazuma za izgradnju povjerenja i sigurnosti u Evropi - „Bečki dokument 2011“.

Oficir za planiranje, kontrolu i analizu iz sastava Odjeljenja za operacije i obuku major  Siniša Perić, u ime komandanta 6. pbr brigadira Milorada Krajšumovića i u svoje ime uputio je riječi dobrodošlice predstavnicima Inspekcijskog tima R. Bugarske kojeg je predvodio pukovnik Marinov Lyuben kao i pratećem timu iz sastava Verifikacijskog centra OS BiH, kojeg je predvodio major Mario Pranjković.

Major Perić je prisutnima u skladu sa propisanim procedurama prezentovao informativni brifing te ih upoznao o situaciji shodno predmetu inspekcije.

Vođa Inspekcijskog tima R. Bugarske pukovnik Marinov Lyuben izrazio je zadovoljstvo posjetom te se u ime inspekcijskog tima zahvalio na prezentovanom brifingu. Ovom prilikom major Perić zahvalio se na dobroj saradnji i korektnom odnosu sa članovima Inspekcijskog tima.

5 FOTO GALERIJA