Vijesti

Obuka spasioca na vodi


Pripadnici 1.pb/6.pbr u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Rafting klubom “Kanjon” u vremenu od 08. do 12. augusta 2022. godine, u području korita rijeke Vrbas u Banja Luci učestvovali u zajedničkoj obuci Spasioca na vodi.

Pomenuta obuka realizovana je sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti i obučenosti pripadnika pomenute jedinice i razmjene iskustava iz domena spašavanja na vodi.

Licencirani instruktor iz Rafting kluba „Kanjon“ gospodin Aleksandar Pastir realizovao je obuku kroz sljedeću tematiku: hidrologija rijeka, upoznavanje sa opremom za spašavanje na vodi, izvlačenje utopljenika užetom za spašavanje, prelazak brzih voda i mjere sigurnosti.

Dvanaest pripadnika 1.pb/6.pbr OS BiH uspješno je završilo predmetnu obuku te je izvršena certifikacija istih, a u narednom periodu planirano je da isti nastave obuku u spašavanju pod vodom i ronilačku obuku.

Ovom prilikom zahvaljujemo se pripadnicima Rafting kluba “Kanjon” na izuzetno korektnom i profesionalnom odnosu sa kojim OS BiH imaju uspostavljenu izuzetnu saradnju.

Završetkom pomenute obuke pripadnici 1.pb/6.pbr OS BiH su podigli nivo osposobljenosti u pružanju pomoći civilnim vlastima u slučaju elementarnih nepogoda i poplava te će nastojati da u narednom periodu inkorporiraju tematiku predmetne obuke u svoje planove obuke za naredni period.  

6 FOTO GALERIJA