Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta artiljerijskog bataljona u 6.pbr


Svečanim postrojavanjem komande i jedinica artiljerijskog bataljona/6.pbr u kasarni OS BiH „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboju, 25. augusta 2022. godine, izvršena je primopredaja dužnosti komandanta artiljerijskog bataljona/6.pbr.

Primopredaja dužnosti komandanta artiljerijskog bataljona/6.pbr, između pukovnika Sekulić Gorana, i majora Vranješ Gorana, novoimenovanog komandanta, koji na ovu dužnost dolazi iz Mehanizovanog vježbovnog bataljona/CBO/KOiD. Primopredaja dužnosti izvršena je zbog odlaska pukovnika Sekulića na Generalštabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane Vojske Srbije, koji je pomenutu dužnost obavljao u periodu od februara 2019. godine.

Komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović, je potpisivanjem zapisnika o primopredaji dužnosti zvanično izvršio primopredaju. U svom obraćanju pohvalio rad pukovnika Sekulića, koji je u prethodnom periodu zajedno sa komandom i jedinicama u sastavu bataljona postigao veoma dobre rezultate. Posebno je naglasio rezultate i dostignuti nivo obučenosti deklarisane artiljerijske baterija H-122 mm, koja se nalazi u sastavu Bataljonske grupe lake pješadije (BGLP) OS BiH i koja je u periodu od 2019. godine do sada uspješno prošla proces ocjenjivanja SEL-1, NEL-1 i SEL-2, po konceptu operativnih sposobnosti (OCC E&F).

Brigadir Jović zahvalio se pukovniku Sekuliću na profesionalnom odnosu i korektnoj saradnji, koji je trudom i zalaganjem, pored rezultata ostvarenih na polju obuke, u ovoj jedinici stvorio vrlo dobru radnu atmosferu i zdrav kolektiv, te mu poželio uspjeh u budućem školovanju i ličnu i porodičnu sreću. Novoimenovanom komandantu, majoru Vranješu čestitao je na preuzetoj dužnosti te naglasio očekivanja od ove jedinice, da na čelu sa njim u narednom periodu nastavi sa dobrim rezultatima te da pravovremeno izvrši sve zadatke u pripremi za učešće u vježbi “Kombinovani napor 22” i NEL-2 ocjenjivanje deklarisane baterije H-122 mm u sastavu BGLP OS BiH, koje slijedi u drugoj polovini mjeseca septembra 2022. godine.

Pukovnik Sekulić je u svom obraćanju istakao da mu je bila izuzetna čast i zadovoljstvo što je imao priliku da bude komandant kolektivu koji se uvijek isticao po svom profesionalizmu i dobrim međuljudskim odnosima. Zahvalio se na saradnji prisutnim pripadnicima i svima poželio ličnu i porodičnu sreću i uspjeh u daljnjem radu.

Major Vranješ se zahvalio na ukazanom povjerenju, te istakao da od ovog kolektiva očekuje podršku i nastavak profesionalnog odnosa i zalaganja, a pukovniku Sekuliću poželio je uspjeh u predstojećem školovanju te ličnu i porodičnu sreću.

6 FOTO GALERIJA