Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta 1.pb/6.pbr


Primopredaja dužnosti komandanta 1. pješadijskog bataljona/6.pbr, između pukovnika Gorana Stokića i pukovnika Dragana Malića realizovana je u vremenskom periodu od 22. do 24. augusta 2022. godine.

U skladu sa planom primopredaje dužnosti komandanta 1.pb/6.pbr, aktivnost je otpočela informativnim brifingom novoimenovanom komandantu pukovniku Maliću, kojeg su realizovali članovi komande bataljona, tokom kojeg je težište bilo na informacijama o realizovanim aktivnostima, te ključnim događajima koji u narednom periodu predstoje. Nakon brifinga realizovan je obilazak lokacija u nadležnosti ove jedinice. Obzirom da je u kasarni OS BiH “Žarko Zgonjanin” u Prijedoru razmještena 2.pješadijska četa iz sastava ovog bataljona, te činjenice da OS BiH imaju razvijenu i izuzetno dobru saradnju sa lokanom zajednicim, 23. augusta 2022. godine, upriličen je obilazak pomenute lokacije te prijem kod gradonačelnika grada Prijedora, gospodina Slobodana Javora. Ovom prilikom gospodin Javor se zahvalio pukovniku Stokiću na izuzetno dobroj saradnji te mu poželio ličnu i porodičnu sreću, a novoimenovanom komandantu pukovniku Maliću čestitao je na novoj dužnosti te izrazio nadu da će se trend dobre saradnje između Grada Prijedora i OS BiH i u narednom periodu nastaviti.

Završni dio svečanosti primopredaje dužnosti komandanta 1.pb/6.pbr realizovan je 24. augusta 2022. godine, u prostorijama Kluba Vojske Republike Srpske, predajom raporta komandantu 6. pješadijske brigade, brigadiru Radovanu Joviću. Brigadir Jović je u svom obraćanju zahvalio pukovniku Stokiću na profesionalnom i odgovornom vršenju dužnosti, naglasivši najvažnije zadatake i aktivnosti koje je jedinica izvršila te mu poželio ličnu i porodičnu sreću i uspjeh na predstojećem školovanju. Pukovniku Maliću je poželio dobrodošlicu te izrazio očekivanja da će uz korektan i profesionaln odnos u obavljanju komandantske dužnosti jedinica nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata.

Pukovnik Stokić je u svom obraćanju istakao da mu je bilo zadovoljstvo što je imao priliku da komanduje ovom jedinicom, koja se uvijek isticala po dobrim rezultatima kako na polju obuke tako i u izvršavanju ostalih zadataka definisanih misijom jedinice. Svim prisutnim pripadnicima se zahvalio na saradnji te im poželio uspjeh u daljnjem radu.

Pukovnik Malić se zahvalio na ukazanom povjerenju da bude na čelu ove jedinice, a obzirom da je u prethodnom periodu radio u ovoj jedinici i da poznaje kolektiv, izrazio je očekivanja da će uz profesionalan odnos, zalaganje i podršku kolektiva nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata. Pukovniku Stokiću je poželio uspjeh u predstojećem školovanju te ličnu i porodičnu sreću. Svečanost je okončana potpisivanjem zapisnika o primopredaji dužnosti komandanta 1.pb/6.pbr

6 FOTO GALERIJA