Vijesti

Dan otvorenih vrata i svečano postojavanje jedinica na lokacijama potčinjenih jedinica 6.pbr povodom obilježavanja 1. Decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


U skladu sa planom obilježavanja 1. Decembra - Dana Oružanih snaga BiH, na svim lokacijama razmještaja komande i jedinica u sastavu 6.pbr, 23. i 24. novembra 2022. godine realizovana je aktivnost Dan otvorenih vrata i svečano postrojavanje komandi i jedinica.

Ovogodišnja aktivnost obilježavanja 1. Decembra - Dana Oružanih snaga BiH u 6.pbr, je otpočela realizacijom aktivnosti Dana otvorenih vrata, koja je u organizaciji komande i jedinica iz sastava 6.pbr 23. novembra 2022. godine organizovana u kasarnama OS BiH: „Kozara“ u Banjaluci, „Žarko Zgonjanin“ u Prijedoru, „Adil Bešić“ u Bihaću, „Sinovi Posavine“ u Orašju i „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju. Komandanti jedinica na pomenutim lokacija, ističući značaj obilježavanja 17-te godišnjice od formiranja Oružanih snaga BiH, svim gostima su poželjeli dobrodošlicu i zahvalili su predstavnicima civilnih institucija i organizacija, i školskih ustanova na posjeti.

Ove aktivnosti su realizovane sa ciljem da se posjetiocima prezentuju zadaci OS BiH i da se prikaže dio naoružanja i vojne opreme koju pripadnici OS BiH svakodnevno koriste u izvršavanju svojih redovnih zadataka. Pripadnici OS BiH iskoristili su ovu priliku da na najbolji način predstave Oružane snage BiH. Tako su prisutnima kroz Taktičko-tehnički zbor koji je organizovan kroz nekoliko radnih tačaka, prezentovani dijelovi naoružanja i opreme na upotrebi u OS BiH kao i operativnih sposobnosti dijela jedinica OS BiH.

Pored aktivnosti Dana otvorenih vrata, povodom obilježavanja 1. Decembra - Dana OS BiH na svim lokacijama u nadležnosti 6.pbr, 24. novembra 2022. godine realizovano je svečano postrojavanje komandi i jedinica, dok će svečano postrojavanje komandi i jedinica smještenih u kasarni OS BiH „Kozara“ u Banjaluci biti realizovano 28. novembra 2022. godine.

Izrazivši zahvalnost na pozivu i prezentovanim sadržajima, prisutni nisu krili radost i oduševljenje, kojih je ove godine bio značajan broj te su istakli kako ih ovakve posjete uvijek obraduju, izrazivši nadu da će i u narednom periodu imati priliku za iste.

19 FOTO GALERIJA