Vijesti

Obuka voda za reagovanje u kriznim situacijama 1/6.pbr.


Pripadnici voda za reagovanje u kriznim situacijama, 1.pješadijskog batalјona /6.pbr OS BiH, na osnovu smjernica komandanta 6.pbr za 2022. godinu i na osnovu kvartalnih smjernica komandanta 1/6.pbr, u kasarni „Kozara“ Banja Luka, u vremenu od 01. do 29.decembra 2022. godine izveli su obuku djelovanja u kriznim situacijama na vojno kontrolisanom području.

Cilј obuke bio je da se pripadnici voda obuče i uvježbaju u praktičnim radnjama, odelјenje u napadu i u odbrani, pružanje prve pomoći i pretresu lica. U sklopu obuke voda za reagovanje u kriznim situacijama održana je i obuka na svim radio uređajima koji se koriste u 1/6.pbr, praktičnim radnjama i upoznavanju sa dokumentima veze.

Kruna obuke je prikaz pokazne vježbe „Blokada i pretres objekata na vojno kontrolisanom području (VKP)“ dana 29.decembra 2022.godine, gdje su prikazane tehnike i praktične radnje po sljedećim zadacima: tehnika izolacije objekta, ulazak i čišćenje objekta, pružanje prve pomoći i evakuacija, pretres lica i privođenje.

Pripadnici voda za reagovanje u kriznim situacijama, 1.pješadijskog batalјona /6.pbr OS BiH su uspješno odgovorili svim postavlјenim zadacima i pokazali su visok stepen obučenosti po datim temama.

9 FOTO GALERIJA