Vijesti

Prijem u komandi i jedinicama 6.pbr povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena


Povodom obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena, u komandi i jedinicama 6.pješadijske brigade OS BiH upriličeni su prijemi za pripadnice ove jedinice.

Pored prijema u komandi brigade, ovom prilikom su komandanti lokacija na kojima su razmještene jedinice iz sastava 6.pbr organizovali prijem, te uz čestitke uručili prigodne poklone za sve pripadnice iz svojih sastava.

Komandant 6. pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović, ovom prilikom je istakao značaj i ulogu žena u OS BiH te naglasio činjenicu da se 10% pripadnica ljepšeg pola nalazi na dužnostima u komandi i jedinicama brigade, koje su ravnopravno zastupljene.

Prezentujući značaj obilježavanja Međunarodnog dana žena, kojim se tradicionalno izražava zahvalnost i poštovanje pripadnicama ljepšeg pola, ovom prilikom brigadir Jović je ispred komande brigade i u svoje ime čestitao 8. mart – Međunarodni dan žena svim pripadnicama 6.pbr, poželivši im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću te uspjeh u budućem radu.

Ovim povodom kao vrijedan znak pažnje pripadnicama su uručeni prigodni pokloni u znak  zahvalnosti za njihov profesionalan odnos i zalaganje u radu.

10 FOTO GALERIJA