Vijesti

Posjeta Vojnog muftije OS BiH u 2.pb/6.pbr u Bihaću


U okviru plana predramazanskih aktivnosti Vojnog muftijstva OS BiH, 13. marta 2023. godine, vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić posjetio je jedinice OS BiH smještene u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću.

Vojnog muftiju Hadis ef. Pašalića primili su VD komandanta 2.pb/6.pbr major Meho Omeradžić i bataljonski imam Enver ef. Merdić, te su ovom prilikom vojnom muftiji prezentovali informacije o vjerskom segmentu života na ovoj lokaciji, nakon čega je u mesdžidu kasarne obavljeno zajedničkog klanjanja podne namaza.

Nakon klanjanja podne namaza, u okviru priprema za predstojeći mubarek mjesec Ramazan, vojni muftija Hadis ef. Pašalić je za pripadnike jedinica OS BiH smještenih na lokaciji kasarne “Adil Bešić” u Bihaću održao veoma sadržajno prigodno predramazansko predavanje.

Na početku predavanja naglašen je značaj i važnost vjere u životu svakog čovjeka. Obzirom da nam slijedi mubarek mjesec Ramazan, muftija Pašalić se osvrnuo na značaj i blagodati koje sa sobom nosi ovaj odabrani mubarek mjesec, koji nam pruža priliku da dodatno ojačamo naš iman i osnažimo svoj duhovni život. Svoje predavanje muftija je završio sa porukom da predstojeći mjesec Ramazan dočekamo s radošću i željom da isti sa svojim najmilijma ispostimo u dobrom zdravlju.

Nakon prigodnog predavanja, VD komandanta 2.pb/6.pbr major Omeradžić i bataljonski imam Enver ef. Merdić naglasili su da ih ovakve posjete veoma obraduju te su u svoje i ime svih pripadnika OS BiH na ovoj lokaciji zahvalili muftiji Hadis ef. Pašaliću na posjeti i realizovanom predavanju.

5 FOTO GALERIJA