Vijesti

Ramazanski iftar u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću


U skladu sa planom aktivnosti Vojnog muftijstva OS BiH, 13. aprila 2023. godine (22. Ramazana 1444. h.g.), u kasarni OS BiH “Adil Bešić” u Bihaću u organizaciji 2.pješadijskog bataljona/6.pbr upriličen je tradicionalni ramazanski iftar.

Pored predstavnika OS BiH prisustvovali su brojni gosti i zvanice iz vjerskog i javnog života te predstavnici civilnih organa vlasti sa lokalnog nivoa. Između ostalih prisutni su bili: Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić, bihaćki muftija hfz. Mehmed ef. Kudić, brigadni general Mirsad Ahmić, brigadiri Rusmir Mrković, Emir Kliko, Jasmin Čajić, Dževad Aščić, Emsad Čičkušić kao i pripadnici iz ostalih komandi i jedinica OS BiH, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti USK sa premijerom Mustafom Ružnićem, penzionisani pripadnici OS BiH te predstavnici ostalih udruženja i organizacija.

Nakon uvodnog obraćanja bataljonskog imama Envera Merdića, proučena je iftarska dova. Prigodnim govorom obratio se Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić, koji je u svom obraćanju ukazao na značaj posta i mjeseca Ramazana.

Ovom prilikom u jednom doista ugodnom iftarskom ambijentu u svojstvu domaćina, V.D. komandanta 2.pješadijskog bataljona major Meho Omeradžić svim prisutnima je izrazio zahvalnost i dobrodošlicu na ovu aktivnost. U svom obraćanju ukazao je na značaj ovakvih događaja, koji između ostalog predstavljaju priliku za susret i zbližavanje.

Po završetku iftara u mesdžidu kasarne OS BiH “Adil Bešić” pristupilo se klanjanju Teravih namaza, nakon čega je upriličeno druženje u komandi 2.pb/6.pbr. 

9 FOTO GALERIJA