Vijesti

Obilježavanje Dana 2.pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, ujedno Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine


Prema Godišnjem planu aktivnosti komande 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH za 2023. godinu i planom obilježavanja, Komanda i jedinice OS BiH smještene u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću su 14. aprila 2023. godine realizovale niz aktivnosti kojima su na dostojanstven način obilježili 18. godišnjicu 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 31. godišnjicu formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U kasarni OS BiH “Adil Bešić” u Bihaću, pored pripadnika OS BiH pomenutoj aktivnosti prisustvovali su predstavnici udruženja, organizacija, institucija, obrazovnih ustanova i medija, te predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona, na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem.

Komanda i jedinice 2. pješadijskog bataljona/6.pbr OS BiH su pored svečanog postrojavanja komande i jedinica smještenih na ovoj lokaciji, organizovali Dan otvorenih vrata, u okviru kojeg su prezentovali aktivnosti iz života i rada jedinice u kasarni, te je kroz organizaciju četiri punkta realizovan prikaz dijela reprezentativnog naoružanja OS BiH koje se nalazi na ovoj lokaciji. Ovom prilikom pripadnici pomenute jedinice su u pratnji nastavnog osoblja ugostili 1620 učenika iz 35 osnovnih i srednjih škola sa područja Unsko-sanskog kantona, gdje učenici nisu krili radost i zadovoljstvo ovom posjetom.

Pored navedenog, na Centralnom spomen obilježju Humci u Bihaću, pripadnici iz sastava 2.pb/6.pbr OS BiH, sa predstavnicima vlasti Unsko-sanskog kantona i predstavnicima boračkih organizacija su na dostojanstven način obilježili ovaj značajan datum u historiji BiH.  

14 FOTO GALERIJA