Vijesti

Proslava Vidovdana u Banjoj Luci u organizaciji 1/6.pbr


Pripadnici 1.pješadijskog bataljona/6.pbr su 28. juna 2023.godine u prostorijama Kluba 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, zajedno sa pravoslavnim vojnim sveštenstvom stacioniranim u kasarni „Kozara“, organizovali obilježavanje Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH.
Svetu liturgiju u Kapeli svetih mučenika Jasenovačkih u kasarni „Kozara“ Banjoj Luci služili su pravoslavni sveštenici stacionirani u kasarni „Kozara“ uz sasluženje brigadnog sveštenika 6.pbr, a nakon liturgije i parastosa poginulim borcima uslijedio je slavski ručak, kojem je pored pripadnika 1/6.pbr i drugih jedinica OS BiH prisustvovao i određeni broj predstavnika civilnih institucija grada Banja Luke i Prijedora.

Tradicionalno se pokazalo da su pripadnici 1/6.pbr na čelu sa V.D. komandanta 1/6.pbr majorom Aleksandrom Ćosovićem, zajedno sa sveštenicima bili dobri domaćini i organizatori, te je obilježavanje jednog od najvećih pravoslavnih praznika proteklo planski i dostojanstveno. Major Ćosović je pozdravio sve prisutne, naglasio značaj Vidovdana i zahvalio se svim gostima na dolasku želeći da se svi ugodno osjećaju uz pripremljenu slavsku trpezu. Pripremljenu trpezu blagoslovili su sveštenici, te je nakon završetka slavskog ručka i druženja prisutnih završeno obilježavanje Vidovdana za 2023.godinu.

13 FOTO GALERIJA