Vijesti

Načelnik štaba komande snaga EUFOR-a u BiH u posjeti 6.pbr OS BiH


Načelnik štaba komande snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Ovidiu LUNGU, sa timom starješina iz sastava komande EUFOR-a, 07. augusta 2023. godine, u kasarni „Kozara“ u Banja Luci posjetio komandu 6.pbr OS BiH.

Komandant 6.pješadijske brigade, ujedno komandant kasarne „Kozara“ u Banja Luci, brigadir Radovan Jović, primio je Načelnika štaba komande snaga EUFOR-a u BiH, brigadnog generala Ovidiua LUNGUA sa saradnicima, te im zaželio dobrodošlicu na lokaciju kasarne „Kozara“ u Banjaluci.

Ovom prilikom brigadir Jović goste je upoznao sa realizovanim zadacima, trenutnim aktivnostima i zadacima planiranim za naredni period. Brigadir Jović je naglasio izuzetno dobru saradnju sa savjetodavnim timom EUFOR-a pri 6.pbr OS BiH, sa akcentom na zajedničku obuku pripadnika 6.pbr i EUFOR-a u 2023.godini. Još jednom se zahvalio na podršci koju komanda EUFOR-a u BiH pruža Oružanim snagama BiH pa tako i 6.pbr OS BiH.

 

Načelnik štaba komande snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Ovidiu LUNGU, prije svega zahvalio se brigadiru Joviću na prijemu i prezentovanom informativnom brifingu, naglasivši prije svega da ga posebno raduje činjenica, da je 6.pbr uspješno realizovala sve planirane aktivnosti. Izrazio je nadu da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja a posebno na polju obuke i vježbi, te je istakao da će komanda snaga EUFOR-a u BiH u skladu sa svojom misijom i dalje nastaviti pružati podršku OS BiH.

 

Pored navedenog, brigadni general Ovidiu LUNGU sa Timom starješina komande snaga EUFOR-a je, 04. augusta 2023. godine u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću boravio u posjeti 2.pb/6.pbr OS BiH, gdje je V.D. komandanta bataljona major Said Velić primio goste te im poželio dobrodošlicu.

Ispred komande brigade pomenutoj posjeti prisustvovao je PNŠ za OiO pukovnik Sead Šehić, koji je u ime komandanta 6.pbr brigadira Jovića i u svoje ime brigadnom generalu LUNGU takođe zaželio dobrodošlicu na ovu lokaciju OS BiH.

 

V.D. komandant bataljona major Said Velić, je kroz informativni brifing prezentovao informacije o lokaciji kasarne, realizovanim zadacima, trenutnim aktivnostima i zadacima ove jedinice planiranim za naredni period.

Naglašavajući dobru saradnju na polju obuke, major Velić je istakao nedavno realizovanu Kombinovanu zajedničku vojnu obuku pripadnika 2.pb/6.pbr OS BiH i snaga EUFOR-a u BiH, uz podršku pripadnika brZS i PZO OS BiH, brTP OS BiH i Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona, koja je u junu 2023. godine realizovana na Lokalnom poligonu za obuku (LPO) kasarne „Adil Bešić“ u Bihaću te se na kraju brigadnom generalu LUNGU zahvalio na posjeti ovoj jedinici.

7 FOTO GALERIJA