Vijesti

Realizacija Bojevog gađanja sa Ručnim raketnim bacačem RRB M80 64mm u organizaciji 1.pb/6.pbr OS BiH


U skladu sa Godišnjim planom obuke (GPO) za 2023. godinu i kvartalnim smjernica za obuku, 19. septembra 2023. godine, na strelištu Glavnog poligona za obuku na Manjači, pripadnici 1.pješadijske čete/1.pb/6.pbr su izveli bojevo gađanje sa Ručnim raketnim bacačem M80 64mm (nivo 1).

Bojevo gađanje realizovano je sa ciljem provjere osposobljenosti, znanja i vještina za izvršenje  radnji i postupaka pri izvođenju gađanja, te provjera individualne obučenosti svakog pojedinca. Izvršenju bojevog gađanja prethodile su detaljne pripreme, u okviru kojih su prorađene sve neophodne procedure, koje se prije i tokom samog izvršenja gađanja realizuju.

Izvršenju gađanju prisustvovao je i komandant 1.pješadijskog bataljona pukovnik Goran Stokić. Čestitajući učesnicima gađanja na uspješno izvršenom zadatku, naglasio je značaj osposobljenosti i obučenosti u pravilnom rukovanju i upotrebi naoružanja te izrazio zadovoljstvo nivoom osposobljenosti kao i postignutim rezultatima.

V.D. komandira 1.pč/1.pb poručnik Nebojša Novaković, u ulozi rukovaoca bojevog gađanja sa RRB M80 64 mm na nivo 1., stekao je potpuni uvid u osposobljenost izvršioca gađanja, tokom kojeg su učesnici pokazali visok stepen obučenosti i profesionalizma.

5 FOTO GALERIJA