Vijesti

Posjeta delegacije Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine komandi 6.pješadijske brigade


U kasarni Kozara u Banja Luci, dana 25.09.2023. godine, komanda 6. pješadijske brigade je bila domaćin delegaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Pored pripadnika komande brigade, članova delegacije iz sastava Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, sastanku su prisustvovali i parlamentarni vojni povjerenik, te predstavnik Misije OEBS u BiH.

Komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović je prisutnim gostima prezentovao najvažnije informacije o brigadi, ključnim aktivnostima koje brigada realizuje, izazovima u radu, kao i prijedlozima za prevazilaženje određenih poteškoća.

Članove delegacije Komisije je interesovalo koja su to polja na kojima Komisija, kao tijelo najvišeg zakonodavnog organa, može da doprinese obezbjeđenju boljih uslova za život i rad pripadnika brigade.

Tokom sastanka došlo se do konkretnih prijedloga kako poboljšati uslove života i rada u brigadi, te je zaključeno da se u vezi sa tim pokrenu određene inicijative. Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodin Jasmin Imamović se u svoje ime, i u ime članova delegacije Komisije, zahvalio brigadiru Joviću na dobrodošlici i na vrlo sadržajnoj diskusiji.

4 FOTO GALERIJA