Vijesti

Obilježavanje dočeka Badnjaka u kasarni „Kozara“ Banja Luka


Na osnovu mjesečnog plana brigadnog sveštenika, a u saradnji sa komandom 3.pješadijskog (Republika Srpska) OS BiH puka i Uredom pravoslavnog dušebrižništva MO BiH, 04. januara 2024.godine u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, organizovan je doček Badnjaka ispred Kluba Vojske Republike Srpske, a u povodu obilježavanja predstojećeg pravoslavnog praznika Rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božića.


Pored komandanta 6.pbr brigadnog generala Radovana Jovića, komandanta VS i PVO OS BiH brigadira Milorada Krajšumovića, komandanata i komandira jedinica te pripadnika pravoslavne vjeroispovijesti sa lokacije kasarne „Kozara“ Banja Luka, dočeku Badnjaka je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima gospodin Aleksandar Goganović.

Svečanost dočeka Badnjaka započela je molitvama i osveštanjem  Badnjaka uz sasluženje vojnih sveštenika OS BiH sa lokacije kasarne „Kozara“ Banja Luka.

Nakon osveštenja Badnjaka najljepše želje svim prisutnim, u svojstvu domaćina  uputio je komandant 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Sreten Milošević, a potom i Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima gospodin Aleksandar Goganović koji je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što je imao mogućnosti da prisustvuje dočeku Badnjaka koji simbolizuje dolazak Božića za pravoslavne vjernike. Naglasio je da će u njegovom radu prioritet biti obezbjeđenje boljih uslova za život i rad svih pripadnika OS BiH, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Zamjenik ministra gospodin Goganović se zahvalio sveštenicima srpske pravoslavne crkve što svojim djelovanjem doprinose očuvanju tradicije i nacionalnog identiteta pripadnika OS BiH iz reda srpskog naroda. Na kraju svog obraćanja, gospodin Goganović je čestitao nadolazeći Božić pripadnicima OS BiH  pravoslavne vjeroispovjesti, kao i njihovim porodicama.

7 FOTO GALERIJA