Vijesti

Božićni prijem u kasarni“ Žarko Zgonjanin“ u Prijedoru


U organizaciji 1.pješadijskog bataljona/6.pješadijske brigade OS BiH, 16. januara 2024. godine, u kasarni OS BiH „Žarko Zgonjanin“ u Prijedoru, upriličen je Božićni prijem za pripadnike Oružanih snaga BiH pravoslavne vjeroispovjesti koji rade na navedenoj lokaciji, te predstavnike civilnih vlasti grada Prijedora i susjednih općina.

Na prijemu koji se već sada tradicionalno organizuje u ovoj kasarni, prisustvovali su: komandant 6.pješadijske brigade brigadni general Radovan Jović, gradonačelnik Grada Prijedor gospodin Slobodan Javor, delegacija komande 3.pješadijskog  (Republika Srpska) puka OS BiH, pripadnici OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti iz ostalih jedinica, predstavnici Boračke organizacje Grada Prijedora, predstavnici MUP-a RS, predstavnici ostalih civilnih struktura grada Prijedor sa kojim 1.pješadijski bataljon ostvaruje izuzetnu saradnju.

 

Nesebičnu pomoć pri organizaciji samog prijema pružili su i predstavnici gradske uprave Grada Prijedora, prepoznavši potrebu da se održavaju aktivni kontakti sa pripadnicima OS BiH, a u cilju unapređenja dosadašnje saradnje i zajedničkih aktivnosti.

 

U svojstvu domaćina, komandant 1/6.pbr pukovnik Goran Stokić, svim prisutnima uputio je riječi dobrodošlice. Prigodnim riječima uz čestitke povodom obilježavanja Rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božića. U svom obraćanju pukovnik Stokić je zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Javorom, koji pružaju podršku u organizaciji ovaknih i drugih događaja, čime potvrđuju svoju opredjeljenost unapređenju civilno vojne saradnje sa Oružanim snagama BiH.

Pripremljenu trpezu blagoslovili su brigadni sveštenik i paroh prijedorski, a prisutni su bili i predstavnici lokalnih medija koji su lokalnoj zajednici poslali pozitivnu sliku sa ovog događaja.

5 FOTO GALERIJA