Vojni portal

Posjeta predstavnika poljskog vojnog kontigenta u sastavu EUFOR-a u BiH komandi 6.pješadijske brigade


Komandant poljskog vojnog kontigenta u sastavu EUFOR-a u BiH potpukovnik Pawel Jedryczka i novoimenovani komandant potpukovnik Gregorz Pawelko su u kasarni „Kozara“ u Banja Luci 16. oktobra 2019. godine posjetili komandu 6.pbr OS BiH, pri kojoj radi tim za vezu iz sastava poljskog vojnog kontigenta EUFOR-a u BiH.

Cilj posjete bio je redovna smjena komandanta poljskog vojnog kontigenta u sastavu EUFOR-a u BiH potpukovnika Pawel Jedryczka, kojeg je zamjenio potpukovnik Gregorz Pawelko, te redovna smjena šefa tima za vezu pri komandi 6.pbr., potpukovnika Konir Krzysztofa i novoimenovanog šefa tima majora Lisek Grzegorza, kao i upoznavanje sa stanjem.  

Komandant 6.pbr. brigadir Radovan Jović je predstavnicima poljskog vojnog kontigenta u sastavu EUFOR-a u BiH uputio riječi dobrodošlice. U svom izlaganju prisutne je upoznao sa misijom, trenutnim i budućim zadatcima 6.pbr. Posebno je istakao značaj EUFOR-ovog tima za vezu pri komandi ove brigade, naglasivši dobru saradnju i savjetodavni karakter, prije svega na području obuke. Sada već starom komandantu poljskog vojnog kontigenta EUFOR-a potpukovniku Jedryczku kojeg je zamjenio potpukovnik Grzegorz Pawelko, kao i šefu tima za vezu pri 6.pbr potpukovniku Krzysztofu kojeg je zamjenio major Lisek zahvalio se na saradnji te im poželio sreću u budućem profesionalnom radu.

Novoimenovanom komandantu poljskog vojnog kontigenta EUFOR-a u BiH i novom šefu tima za vezu pri 6.pbr čestitao je na preuzetim dužnostima, izrazvši nadu da će odnosi između komande 6.pbr i tima za vezu ostati na profesionalnom nivou.

Komandant poljskog vojnog kontigenta u sastavu EUFOR-a u BiH potpukovnik Jedryczka, kao i novoimenovani komandant potpukovnik Pawelko su zahvalili brigadiru Joviću na prijemu i prezentovanim informacijama naglasivši da ih posebno raduje dobra saradnja tima za vezu sa komandom i jedinicama 6.pbr.

Ovom prilikom brigadir Radovan Jović se još jednom zahvalio na podršci koju pružaju pripadnici poljskog vojnog kontigenta  EUFOR-a komandi 6.pbr, te je potpukovniku Jedryczku i  potpukovniku Krzysztofu uručio prigodne poklone.

6 FOTO GALERIJA