Vojni portal

Posjeta predstavnika ODC Ambasade SAD-a u BiH komandi 6.pbr OS BiH


Predstavnici Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a 21. oktobra 2020. godine u kasarni „Kozara“ u Banjaluci posjetili komandu 6. pješadijske brigade OS BiH.

Šef ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH major Taib Grozdanić u pratnji pomoćnika Vojnog atašea SAD-a u BiH majora Džošua Magnusona, posjetili su komandu 6.pbr sa ciljem upoznavanja sa strukturom jedinice i sagledavanja sveukupnog stanja u komandi i jedinicama ove brigade.

Komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović, izrazivši dobrodošlicu zahvalio se predstavnicima ODC-a na posjeti ovoj komandi. U informativnom brifingu brigadir Jović goste je upoznao sa realizovanim zadacima, aktivnostima koje trenutno realizuje kao i zadacima i aktivnostima 6.pbr za naredni period.

Obzirom da je ovo majoru Grozdaniću prva posjeta u svojstvu novoimenovanog šefa ureda ODC-a, u svom obraćanju major Grozdanić se zahvalio brigadiru Joviću na prijemu i prezentovanim informacijama o aktivnostima 6.pbr. Takođe je istekao da će ured za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a i dalje pružati podršku OS BiH na polju obuke, te drugim vidovima pomoći i saradnje.

1 FOTO GALERIJA