Vojni portal

Posjeta zamjenika NATO štaba Sarajevo komandi 6.pbr


Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Olcay Denizer sa pratećim timom je, 03. juna 2021. godine, boravio u posjeti komandi 6.pbr u kasarni „Kozara“ u Banjaluci.
Komandant 6.pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović, se zahvalio brigadiru Denizeru na vremenu odvojenom za posjetu komandi 6.pbr. Tokom informativnog brifinga, brigadir Jović je istakao značaj i potrebu saradnje između NATO štaba Sarajevo i 6.pbr, koja je, po riječima obojice sagovornika, do sada bila veoma uspješna i obostrano korisna. Osim toga,brigadir Denizer je upoznat sa aktivnostima koje komanda i jedinice 6.pbr provode u odgovoru na novonastalu situaciju uzrokovanu korona virusom, težišnim zadacima i planovima za naredni period.

Brigadir Denizer je pohvalio aktivnosti koje komanda i jedinice 6.pbr preduzimaju u borbi protiv korona virusa, te naglasio da je profesionalnan odnos i zalaganje pripadnika 6.pbr u ovoj situaciji, kao i tokom svih vidova obuke i vježbi.Brigadir Denizer je istekao da će NATO štab Sarajevo i dalјe pružati podršku Oružanim snagama BiH na polјu obuke, te drugim vidovima pomoći i saradnje.

Obzirom da je ovo bila redovna posjeta komandanta NATO štaba Sarajevo brigadira Denizera komandi 6.pbr, brigadir Radovan Jović je iskoristio priliku da uvaženom gostu poželi sve najbolјe u njegovom profesionalnom i ličnom životu i radu. Na kraju posjete je komandant 6.pbr brigadir Jović i brigadir Denizer su obišli lokaciju kasarne „Kozara“.

5 FOTO GALERIJA