U fokusu

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na lokaciji kasarne „Zdravko Čelar“ Derventa


Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa kao organizator i Inžinjerijski bataljon kao domaćin, dana 15.08.2019. godine su sproveli drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi na lokaciji kasarne „Zdravko Čelar“ Derventa.

Tokom akcije prikupljeno je ukupno 93 doze ove dragocjene tečnosti, od čega su 16 doza dali pripadnici Inžinjerijskog bataljona, a ostalo pripadnici policije i vatrogasne jedinice sa teritorije Dervente, kao i građani Dervente.

Prikupljanje krvi je izvršila Transfuziološka služba opšte bolnice „Sveti Luka“ iz Doboja, čiji su predstavnici izrazili zadovoljstvo ovom akcijom.

Sekretar Crvenog krsta Derevnta, gospodin Rade Kujundžić je rekao da je zadovoljan sprovedenom akcijom organizovanom od strane ove institucije u saradnji sa Inžinjerijskim bataljonom, kao i prikupljenim količinama dragocjene tečnosti imajući u vidu da je sezona godišnjih odmora i školskog raspusta. Također, izrazio je veliku zahvalnost Inžinjerijskom bataljonu kao domaćinu akcije, uz istaknutu nadu da će se međusobna uspješna saradnja na ovom planu nastaviti i dalje.

Sprovođenje akcije dobrovoljnog davanja krvi zajedno su obišli i Načelnik opštine Derventa gospodin Milorad Simić i komandant Inžinjerijskog bataljona pukovnik Vladimir Latinović.

2 FOTO GALERIJA