Vijesti

Posjeta Generalnog inspektora MO BiH Vojnoobavještajnom bataljonu


Generalni inspektor MO BiH brigadni general Enes Husejnović je u pratnji tima brigadir Radovan Škrbić i inspektor brTP major Elvedin Mulagić 03.08.2017. godine u vremenu od 09:30 do 12:30 sati obišao Vojnoobavještajni bataljon Brigade taktičke podrške u cilju pružanja pomoći i informisanja.

Komandant Vojnoobavještajnog bataljona major Petar Čestić je postrojavanjem komande VOb-a i predajom raporta ispred objekta za smještaj jedinice dočekao generala Husejnovića, a nakon toga u prostorijama bataljona realizovao informativni brifing za tim generalnog inspektorata. Nakon informativnog brifinga pripadnici VOb-a su kroz dvije radne tačke GEOINT i OSINT prezentovali mogućnosti i kapacitete Vojnoobavještajnog bataljona timu GI. Nakon obilaska radnih tačaka tim je obavio razgovor s vojničkim sastavom VOb-a, a zatim u prostorijama amfiteatra i sa starješinama VOb-a.

Prilikom razgovora general Husejnović je ukratko informisao starješine Vojnoobavještajnog bataljona o zadacima i načinu djelovanja Generalnog inspektorata, a potom je dao mogućnost starješinama da postave pitanja.