Vijesti

Posjeta predstavnika EUFOR-a bataljonu veze brigade taktičke podrške


Posjeta kasarni „Miloš Obilić“ Pale od strane pripadnika mađarskog kontingenta EUFOR-a pukovnika Erwina Franz KAUERA realizovana je 13.07.2018. godine.

Izvršni oficir bataljona veze brigade taktičke podrške major mr. Sulejman Salihagić je izrazio dobrodošlicu pukovniku Erwinu Franz KAUER, te je kroz informativni brifing upoznao s misijom, organizacijsko-formacijskom strukturom, rasporedom snaga i opremljenošću telekomunikacijskom i informatičkom opremom jedinice.

Po završetku informativnog brifinga razgovaralo se i o budućim aktivnostima po pitanju obučavanja i uvježbavanja pojedinca i jedinice u cilju kompatibilnosti sa savremenim Oružanim Snagama svijeta, te učešću jedinica na zajedničkim vježbama na nivou OS BiH.

Na kraju je iskazano obostrano zadovoljstvo u dosadašnjoj kooperativnosti u radu, a posebno na edukaciji između predstavnika EUFOR-a i pripadnika bataljona veze, te iskazana želja da se i u narednom periodu nastavi s istim ili većim intenzitetom, a sve u cilju dostizanja potrebnih standarda.