Vijesti

MPV na temu „Primjenjiva metodologija provođenja dana tehnike i održavanja“


Metodsko pokazna vježba na temu „Primjenjiva metodologija provođenja dana tehnike i održavanja“ održana je na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“, 18.07.2018. godine, uz prisustvo pripadnika komande brTP, te komandanata bataljona i komandira četa, vodova, glavnih narednika bataljona i narednika četa.

Nosilac aktivnosti bila je četa za NUS Deminerskog bataljona. Prisutnima se obratio komandant Deminerskog bataljona pukovnik Izudin Muftić i komandir čete za NUS kapetan Saša Simanić. Nakon uvodnog dijela komandiri su kroz svoja izlaganja iznijeli detaljne podatke o realizaciji provođenja dana tehnike i održavanja naoružanja, vozila, radnih mašina i drugih materijalno-tehničkih sredstava. U izlaganju su pomenuli i izložili detaljne podatke automatske puške AP M16 A1, pravilno rukovanje, rasklapanje kao i sklapanje iste, do provjere funkcionalnosti. Sljedeća tačka je bila upotreba i održavanje EOD opreme, gdje je izvršena prezentacija periodičnog pregleda ROBOT PACBOT 510 i PAN-a (oprema za neutralizaciju eksplozivnih naprava), na kraju je također, izvršen periodični pregled upotrebnih motornih vozila koji se koriste za prevoženje ljudstva i opreme potrebnih za NUS.

Metodsko pokazna vježba je izvedena u cilju standardizacije pregleda imajuće borbene opreme, naoružanja, motornih i borbenih vozila, radnih mašina i drugih materijalno-tehničkih sredstava, alata i pribora.

8 FOTO GALERIJA