Vijesti

Posjeta predstavnika EU i EUFOR-a


Na deminerskom radilištu Olovske Luke u Olovu, 17.10.2018. godine prilikom humanitarnog deminiranja od strane deminerskog bataljona/brTP OS BiH, posjetila je delegacija predstavnika EU na čelu s gospodinom Frank Meeussen, šefom komisije za vanjsko djelovanje PMA širom svijeta.

U sastavu delegacije pored navedenog gospodina, bila je i šefica CM-a u BiH gospođa Fotini Antonepulum, zatim brigadir Franc Leshnik, pukovnik Murch Kurtht i gospodin Željko Kalinić.

Pored predstavnika EU i EUFOR-a bila je i delegacija ispred OK OS BiH na čelu s pukovnikom Dževadom Zenunovićem, predstavnik brTP kapetan Vahid Ferhatović, komandant Deminerskog bataljona pukovnik Izudin Muftić.

Za vrijeme posjete delegacijama je prezentovano područje na kojem se nalazi radilište, način rada, te praktična upotreba donirane opreme.

U obraćanju predstavnika OS BiH, iskazana je zahvalnost na doniranoj opremi koja je olakšala rad deminerskim timovima, a pored toga navedeni su i problem i otežavajuće okolnosti za realizaciju zadataka.

3 FOTO GALERIJA