Vijesti

Podjela novogodišnjih paketića u kasarni „Rajlovac OS BiH“


Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, na lokaciji kasarne “Rajlovac OS BiH”, 27.12.2018. godine, upriličena je već tradicionalna podjela novogodišnjih paketića za djecu pripadnika OS BiH koji rade u komandama i jedinicama OS BiH u Sarajevu.

Organizaciju, nabavku i podjelu novogodišnjih paketića realizovala je Brigada taktičke podrške u koordinaciji sa komandama jedinica lociranih na lokaciji “Rajlovac OS BiH”, lokaciji “Butila” i Operativne komande OS BiH. Nabavka paketića vršena je od vlastitih financijskih sredstava pripadnika OS BiH. Navedenoj aktivnosti prisustvovalo je oko 200 djece uz pratnju roditelja i rodbine.

Podjeli paketića iz helikoptera prethodio je prigodan program u sklopu kojeg su angažovani resursi bataljona vojne policije, 2. HS/brZS i PZO i KL OS BiH, prilikom čega je realizovana vježba prilagođena dječjem uzrastu. Mališani su ovu priliku iskoristili za fotografisanje sa Djeda Mrazom, ispred i unutar helikoptera i možda neko od njih u budućnosti bude pilot Oružanih snaga BiH.

9 FOTO GALERIJA