Vijesti

Posjeta djece i osoblja vrtića “Osmijeh” kasarni “Rajlovac OS BiH”


Djeca i dio nastavnog osoblja Privatne predškolske ustanove “Osmijeh” iz Sarajeva, 10. aprila 2019. godine, posjetili su kasarnu Rajlovac “OS BiH”.

U okviru civilno – vojne saradnje, a povodom izražene želje za posjetu kasarni „Rajlovac OS BiH, 10. aprila 2019. godine mališani vrtića „Osmijeh“ u pratnji odgajateljica su posjetili odnosnu lokaciju OS BiH, gdje su im prezentirani dijelovi sredstava i opreme jedinica koje su stacionirane na ovoj vojnoj lokaciji.

40 mališana Privatne predškolske ustanove „Osmijeh“ Sarajevo, su uživali u prezentaciji sredstava i opreme deminerskog bataljona i bataljona vojne policije brigade taktičke podrške, 2. helikopterskog skvadrona brZSiPZO i 8. bataljona logističke podrške KL OS BiH. Mališanima su najinteresantniji bili helikopteri, roboti za uništenje NUS-a deminerskog bataljona, kao i sva prezentirana oprema bataljona vojne policije i 8. bataljona logističke podrške a koja je prezentirana na veoma impozantan način. Kroz ovakve i slične aktivnosti naši najmlađi su u prilici da se druže sa pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te priliku da vide dio sredstava i opreme Oružanih snaga BiH.

Pripadnici brigada taktičke podrške i ostalih jedinice lociranih na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“, će i ubuduće sa zadovoljstvom realizovati ovakve i slične aktivnosti s ciljem unaprijeđenja civilno-vojne saradnje.

6 FOTO GALERIJA