Vijesti

Obuka pripadnika Brigade taktičke podrške na temu korona virus (COVID19)


Obuka na temu korona virus (COVID-19) sa pripadnicima oklopnog bataljona i čete ABHO / Brigade taktičke podrške, realizovana je 13.03.2020. godine na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice.
Obuku na temu korona virus (COVID-19) sa pripadnicima oklopnog bataljona i čete ABHO / Brigade taktičke podrške, realizovao je pripadnik 5. bataljona logističke podrške / Komande logistike OS BiH potporučnik dr. Galib Omerdić. Pored navedenih jedinica Brigade taktičke podrške obuci su prisustvovali i pripadnici 2. čete zračnog osmatranja i javljanja iz sastava Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane. Koliki se značaj pridaje ovakvoj vrsti obuke pokazuje i činjenica da su poslije izvođenja obuke, prisutni postavili mnoga pitanja vezana za novi koronavirus (COVID19).

Također, obuka na temu korona virus (COVID-19), realizovana je sa pripadnicima jedinica Komande i jedinica Brigade taktičke podrške razmještenih na lokaciji kasarne OS BiH “Rajlovac” a koju su realizovali pripadnici Komande logistike OS BiH medicinske struke.

Pored navedenog, Brigada taktičke podrške je poduzela određene preventivne mjere zaštite personala od korona virusa, koje se odnose na radno vrijeme i preventivne mjere koje su istaknute u i van objekata jedinica Brigade taktičke podrške, te dodatno putem informativnog Biltena Brigade u potčinjene jedinice je proslijeđena informacija “infekcija novim koronavirusom – osnovne informacije”, u cilju obaveznog unutrašnjeg informisanja pripadnika Brigade taktičke podrške.

Na nivou Brigade taktičke podrške i potčinjenih jedinica Brigade stavljeni su u funkciju timovi za upravljanje u slučaju sa epidemijom korona virusa čiji je zadatak praćenje i preduzimanje mjera zaštite na lokacijama razmještaja Brigade taktičke podrške.

4 FOTO GALERIJA