Vijesti

Ministar odbrane BiH posjetio brigadu taktičke podrške na lokaciji OS BiH “Rajlovac”


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, posjetio je 06. aprila 2020. godine brigadu taktičke podrške na lokaciji OS BiH “Rajlovac” Sarajevo.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, posjetio je 06. aprila 2020. godine brTP (brigada taktičke podrške) na lokaciji OS BiH “Rajlovac” Sarajevo u sklopu obilaska jedinica i lokacija Oružanih snaga BiH, sa ciljem sticanja uvida u stepen poduzetih mjera na zaštiti personala i materijalnih sredstava od koronavirusa (COVID-19).

Predaju raporta Ministru odbrane BiH, izvršio je komandant brTP ujedno komandant lokacije OS BiH “Rajlovac” brigadir Mirzet Lubenović, nakon čega je kroz informativni brifing Ministru odbrane BiH, predstavio poduzete mjere na zaštiti personala i materijalnih sredstava od koronavirusa (COVID-19), a koji se ogledaju na rad personala na KPS-u (kontrolno-propusna stanica), preventivnim mjerama zaštite personala i materijalnih sredstava, te načinom organizacije života i rada jedinica brigade i jedinica OS BiH lociranih na odnosnoj lokaciji OS BiH.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić, je izrazio zadovoljstvo poduzetim mjerama zaštite personala i materijalnih sredstava pripadnika brigade taktičke podrške i personala jedinica lociranih na lokaciji OS BiH “Rajlovac”, te dodao da je potrebno imati i dodatno sredstvo na KPS-u kasarne pomoću kojeg će se mjeriti temperatura svih osoba koja ulaze na lokaciju OS BiH “Rajlovac” a koji će u narednom period biti trebovan i dostavljen.

Nakon završetka posjete Ministra odbrane BiH, brigadir Lubenović je izrazio zahvalnost na posjeti brigadi taktičke podrške i lokaciji OS BiH “Rajlovac”, te naglasio da će brigada poduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa dostupnim sredstvima u cilju zaštite personala i materijalnih sredstava brigade taktičke podrške od koronavirusa (COVID-19).

3 FOTO GALERIJA