Vijesti

Ministar odbrane BiH posjetio bataljon veze brigade taktičke podrške OS BiH


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, posjetio je 06. aprila 2020. godine bataljon veze / brigade taktičke podrške na lokaciji OS BiH “Miloš Obilić” Pale.
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, posjetio je 06. aprila 2020. godine bataljon veze / brTP (brigade taktičke podrške) na lokaciji OS BiH “Miloš Obilić” Pale u sklopu obilaska jedinica i lokacija Oružanih snaga BiH. Tokom posjete na lokaciji OS BiH “Miloš Obilić” Pale, su bili prisutni komandant Operativne komande generalmajor Radovan Ilić i načelnik štaba brTP brigadir Milorad Krajšumović.

VD komandanta bataljona veze major Davor Nikolić i izvršni oficir bataljona veze major Sulejman Salihagić, kroz informativni brifing Ministru odbrane BiH, predstavili su trenutno stanje u jedinici i poduzetim mjerama zaštite, a koje se odnose na funkcionisanje života i rada pripadnika bataljona veze u uslovima opasnosti od zaraze koronavirusom „COVID 19“ u jedinicama brigade taktičke podrške.

 Delegacija koja je bila u posjeti bataljonu veze na čelu sa Ministrom odbrane BiH, je nakon informativnog brifinga obišla krug kasarne OS BiH „Miloš Obilić“ Pale, gdje je ministar odbrane BiH Sifet Podžić izrazio zadovoljstvo poduzetim mjerama i stanjem u jedinici, te još jednom naglasio neophodnost poštovanja svih mjera i radnji na suzbijanju širenja virusa „COVID 19“ kako bi u što većoj mjeri zaštitili pripadnike Oružanih snaga BiH.

2 FOTO GALERIJA