Vijesti

Radna posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika BiH Brigadi taktičke podrške


Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović i Glavni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić, 09. aprila 2020. godine, posjetili su Brigadu taktičke podrške (brTP) na lokaciji “Rajlovac OS BiH” u Sarajevu.

Cilj posjeti parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Glavnog inspektora MO BiH bio je upoznavanje o stepenu poduzetih preventivnih i operativnih mjera na zaštiti personala i materijalnih sredstava od koronavirusa (COVID-19).

Prijem gostiju je izvršio komandant brTP ujedno komandant lokacije“Rajlovac OS BiH ” brigadir Mirzet Lubenović sa saradnicima, nakon čega je u Operativnom centru brTP brigadier Lubenović, kroz informativni brifing gospodinu Šiljegoviću i brigadnom generalu Ahmiću, predstavio poduzete mjere na zaštiti personala i materijalnih sredstava od koronavirusa (COVID-19), te formiranju Tima za praćenje pojave i širenja COVID-19 na nivou Brigade i potčinjenih jedinica i uspostavi Operativnog centra brTP.

Nakon informativnog brifinga gospodin Šiljegović i brigadni general Ahmić su izrazili zadovoljstvo poduzetim mjerama zaštite personala i materijalnih sredstava pripadnika Brigade taktičke podrške na lokaciji OS BiH “Rajlovac” i drugim lokacijama u nadležnosti brigade, te zaključili da je organizovanost, disciplina i mjere koje su poduzete na zaštiti od koronavirusa (COVID-19), na zavidnom nivou.

Ova posjeta upriličena je i u svrhu daljeg razvijanja učinkovite saradnje te je iskazana obostrana opredijeljenost da se i u ovakvim okolnostima poduzimaju sve neophodne mjere, prije svega na zaštiti zdravlja pripadnika brTP i OS BiH u cjelini.

3 FOTO GALERIJA