Vijesti

Posjeta zamjenika Ministra odbrane BiH gospodina Mije Krešića inžinjerijskom bataljonu / brigade taktičke podrške


Zamjenik ministra odbrane za politiku i planove, gospodin Mijo Krešić je 27. aprila 2020.godine posjetio inžinjerijski bataljon /brigade taktičke podrške na lokaciji OS BiH „Zdravko Čelar“ Derventa.

Prihvat g-dina Mije Krešića je izvršio VD Komandanta inžinjerijskog bataljona / brTP major Vladimir Bojić zajedno sa izvršnim oficirom majorom Buljić Fahrudinom. Nakon upoznavanja osnovnog sastava komande bataljona, major Bojić i g-din Krešić su razgovor nastavili u kancelariji komandanta bataljona, a nakon toga je prezentovan brifing komandanta bataljona o osnovnim informacijama o jedinici.

U principu, zamjenika ministra odbrane BiH je veoma interesovalo stanje u jedinici odnosno, da li su preduzete adekvatne mjere u cilju zaštite personala od korona virusa (COVID-19), te kako se sve to odrazilo na sveukupan život i rad ljudi u jedinici. S obzirom da po ovom pitanju u inž. bat. (inžinjerijski bataljon) nema problema, g-din Krešić je izjavio zadovoljstvo naglasivši da je prioritet u ovom trenutku sačuvati ljudstvo, njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

U sklopu posjete, major Bojić je proveo g-dina Krešića kroz kasarnu, pokazavši mu osnovna sredstva sa kojima raspolaže inž. bat. i uslove čuvanja istih. Predstavio je takođe i lokacije na kojima su pripadnici inž. bat. bili angažovani u proteklim godinama, te zbog toga i potrebu zanavljanja inžinjerijskih sredstava u narednom periodu, jer ova jedinica ima ključnu ulogu u strukturama OS BiH i ista mora biti na visokom nivou opremljenosti i spremnosti.

Na kraju se zamjenik ministra odbrane BiH zahvalio na gostoprimstvu i prezentovanim informacijama o jedinici uz želju da sve ovo zajedničkim snagama prevaziđemo uz poštivanje svih propisanih mjera i da se po prestanku pandemije koronavirusa vratimo redovnim planskim aktivnostima.

2 FOTO GALERIJA