Vijesti

Komandant brigade taktičke podrške izvršio obilazak jedinice koja vrši dezinfekciju u općini Maglaj


Komandant brigade taktičke podrške (brTP), brigadir Mirzet Lubenović, dana 07. maja 2020. godine izvršio je obilazak posebne/specijalističke jedinice privremenog sastava brTP koja vrši dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina na području općine Maglaj.

Komandant brTP, brigadir Mirzet Lubenović je dana 07. maja 2020. godine, izvršio obilazak posebne/specijalističke jedinice privremenog sastava brTP koja je od 06. maja 2020. godine, po zahtjevu Kriznog štaba civilne zaštite općine Maglaj, angažovana na poslovima dezinfekcije prostora, objekata i javnih površina na području općine Maglaj. Obilazak odnosne jedinice je izvršen u cilju sticanja uvida u stepen poduzetih mjera na zaštiti personala i materijalnih sredstava jedinice te uvid u dinamiku izvršenja zadatka u skladu sa zahtjevom tražioca usluga. Prilikom razgovora sa odgovornim osobama općine Maglaj isti su izrazili veliku zahvalnost Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH na pomoći ovoj općini u odbrani od širenja novog koronavirusa (COVID-19).

Ponovno ističemo spremnost brigade taktičke podrške OS BiH u pružanju neophodne pomoći civilnim strukturama u skladu procedura i dostupnih resursa na bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

4 FOTO GALERIJA