Vijesti

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona/Brigade taktičke podrške OS BiH odazvali su se akciji dobrovoljnog davanja krvi za potrebe lokalnih zdravstvenih institucija


Dana 03.06.2020.godine pripadnici Inžinjerijskog bataljona/ Brigade taktičke podrške su na izmještenoj lokaciji Transfuziološke službe opšte bolnice „Sveti Luka“ iz Doboja pristupili individualnom darivanju krvi.

Ova akcija koja se inače tri puta godišnje tradicionalno sprovodi na lokaciji kasarne „Zdravko Čelar“ Derventa u saradnji Inžinjerijskog bataljona, Opštinske organizacije Crvenog krsta Derventa i Transfuziološke službe opšte bolnice „Sveti Luka“ iz Doboja, zbog specifične situacije izazvane pandemijom korona virusa, organizovana je i sprovedena direktnom saradnjom Inžinjerijskog bataljona i Transfuziološke službe opšte bolnice „Sveti Luka“ iz Doboja na njihovoj lokaciji.

Akciji su se odazvalo 21 pripadnik Inžinjerijskog bataljona, od kojih je 20 ispunilo sve neophodne uslove i pristupilo dobrovoljnom davanju krvi.

Predstavnici Transfuziološke službe opšte bolnice „Sveti Luka“ iz Doboj izrazili su veliku zahvalnost pripadnicima Inžinjerijskog bataljona na realizaciji ove akcije, pogotovo, cijeneći činjenicu da uprkos okolnostima izazavanim pandemijom koja nas je snašla nisu odustali od svog humanitarnog rada i darivanja krvi.

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona su tom prilikom izrazili svoju spremnost da i dalje daju svoj doprinos stanovništvu lokalnih zajednica, kao što uvjek to i čine na različite načine.

3 FOTO GALERIJA