Vijesti

Tim starješina NATO Štaba u Sarajevu posjetio Oklopni bataljon/Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokaciji kasarne “Dubrave”


Tim starješina iz sastava NATO Štaba u Sarajevu na čelu sa pukovnikom Donald Holdenom boravio je u radnoj posjeti u Oklopnom bataljonu/Brigade taktičke podrške OS BiH 07.07.2020.godine na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“.

Prihvat oficira iz sastava  NATO Štaba u Sarajevu, izvršio je kapetan Mehmed Džindo, komandir  mehanizovane čete sa starješinama  komande oklopnog bataljona/ Brigade taktičke podrške OS BiH. Oficiri NATO Štaba u Sarajevu su izvršili obilazak deklarisanih jedinica INF-L-BNG iz sastava 4,5, i 6. Pbr OS BiH, koji se trenutno nalaze na obuci za vozače  OT M113  A2  i  nišandžije  mitraljeza M2/3  Browning  cal.12,7  mm,  INF-L-BNG  po  OCC  E&F konceptu u Oklopnom bataljonu. Također, posjetili su jedinice na poligonu za obuku, gdje su se upoznali sa sredstvima koje koriste deklarisane jedinice tokom izvodenja obuke.

Nakon obilaska Oklopnog bataljona, pukovnik Donald Holdenom-šef tima NATO Štaba u Sarajevu izrazio je zadovoljstvo kvalitetom obuke, istakao spremnost dalje saradnje u cilju unapređenja iste, te se zahvalio na srdačnom prijemu i profesionalnom odnosu.

2 FOTO GALERIJA