Vijesti

U kasarni Oružanih Snaga BiH “Dubrave” izvršeno drugostepeno ocjenjivanje prve tenkovske čete Oklopnog bataljona od strane Tima starješina komande brTP OS BiH


U Oklopnom bataljonu brigade taktičke podrške OS BiH u kasarni i aerodromu “Dubrave“ Živinice 26.08.2020.godine, realizovano je drugostepeno ocjenjivanje prve tenkovske čete Oklopnog bataljona od strane Tima starješina komande brTP.

Aktivnost je izvedena kroz nekoliko faza, odnosno proveden je nastavak aktivnosti sa prvostepenog ocjenjivanja koje je realizovano u mjesecu junu 2020.godine. Ocjenjivanjem je utvrđen nivo obučenosti pripadnika tenkovske čete u izvršenju postupaka i radnji neophodnih za realizaciju bojevog gađanja. Prvo je izvršena provjera sprovenja taktičkih radnji pri izvenju borbenih misija, nakon čega je ocjenjena i uvježbanost u poznavanju i upotrebi MILES opreme koja se koristi u podršci vježbovnog gađanja. Osim gore navedenih aktivnosti Tim starješina komande brTP je ostvario uvid u stanje kompletnosti i ispravnosti tehnike za izvršenje zadatka. Drugostepeno ocjenjivanje je završna faza obuke posada za stjecanje uvida u nivo obučenosti pripadnika oklopnog bataljona i njihove spremnosti za predstojeću realizaciju kvalifikacijskog bojevog gađanja čija je realizacija planirana u ovoj godini na poligonu Manjača.

5 FOTO GALERIJA