Vijesti

Oproštajna posjeta komadanta NATO Štaba Sarajevo brigadi Taktičke podrške OS BiH


Komadant NATO Štaba Sarajevo brigadni general William Edwards, posjetio je komandu brigade Taktičke podrške OS BiH na lokaciji kasarne “Rajlovac”.

Dana 3. novembra 2020. godine na lokaciji kasarne „Rajlovac”, u posjeti komandi brigade Taktičke podrške OS BiH boravio je komadant NATO Štaba Sarajevo brigadni general William Edwards. Delegaciju brigade predvodio je komadant brigadir Mirzet Lubenović, sa glavnim narednikom brigade.

Formalni dio posjete započeo je u prostorijama kabineta komadanta brigadira Mirzeta Lubenovića, koji je izrazio dobrodošlicu gostima izražavajući značaj ove posjete brigadi Taktičke podrške OS BiH.

Bitno je napomenuti da je general Edwards stigao u oproštajnu posjetu, obzirom da krajem godine odlazi na drugu dužnost. Tokom razgovora general Edwards je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost komandantu brigade brigadiru Mirzetu Lubenoviću za uspješnu saradnju i profesionalan odnos prema komandi NATO Štaba Sarajevo.

Na kraju posjete general Edwards je istakao uočeni napredak brigade Taktičke podrške u izvršavanju redovnih zadataka obuke, kao i zadataka pomoći civilnim građanima BiH, kroz humanitarno deminiranje, inžinjerijske intervencije i angažovanje jedinice na dezinfekciju civilnih objekata, uz ponovnu zahvalu komandantu brigade, brigadiru Mirzetu Lubenoviću na gostoprimstvu i ostvarenom nivou saradnje u ovoj godini. Na kraju su razmjenjeni prigodni pokloni.

4 FOTO GALERIJA